A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мурафська громада
Вінницька область, Жмеринський район

Святкування Водохреща у громаді.

Дата: 22.01.2019 10:32
Кількість переглядів: 975

     Водохреща — це свято єднання людських душ і народження нових надій. Щороку, очищуючись освяченою водою, мешканці громади заново народжуються.

     Йордана (або Ордана, Водохреща, Богоявлення) – третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке відзначають 19 січня. З ним пов'язують хрещення на Йордані Христа.

   Жителі нашої громади щороку святкують Водохреща, заздалегідь прорубують в місцевій річці ополонки у формі хреста і прикрашують їх сосновими гілками У всіх православних храмах нашої громади відбулися богослужіння,  після  яких освятили воду,  а потім усі бажаючі зануритися у цілющу Хрещенську воду могли це зробити одразу в двох місцях нашої місцевої річки. Усі бажаючі пірнали в ополонку, тричі занурюючись у крижану воду. Їх не зупинив навіть сильний  мороз, адже стверджують — після такого Хрещенського обряду почувають себе просто чудово,бо вірять в те, що той, хто скупа­ється на Йордань, цілий рік не хворітиме, бо в цей день хрестили Ісуса Христа.

       В нашій громаді вірять у цілющу силу Йор­данської води. Адже нею лікують різні хвороби у людей і тварин, очищують від зурочень, нею виганяють нечисту си­лу з осель та обійсть. Священнослужителі нашої громади не оминають стороною домівки прихожан храму, заклади дошкільної освіти, школи та органи місцевого самоврядування, адже усі мешканці громади з нетерпінням чекають священників, аби ті освятили Йор­данською водою їхні оселі, бо вірять що залишаться в минулому сварки, невдоволення і образи.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь